Vår historia

Ovan bild är från Singapore 2019, där vi varit och SUPat, där vi även testade att vågsurfa i en konstgjord vågmaskin

Hej!

Jag, Tina Wenäll (ägaren av Wenall Surf), har SUP som min stora passion sedan flera år tillbaka. Jag har två barn, Lexi (11 år) och Wilmer (13 år), som även de tycker att det är roligt att SUPa. Jag gör det här framförallt för dem, men även för att sprida sporten vidare. Det här är bra träning för hela kroppen. SUP är den snabbaste växande vattensporten i världen. Ovan bild är från Singapore 2019, där vi varit och SUPat, där vi även testade att vågsurfa i en konstgjord vågmaskin. Hur kul som helst! 

Wave House Surf

Varför jag började med SUP, var att det här var en del av min rehab träning. Jag var med i en skidolycka 2018. Jag stukade mina båda knän, fick en blödning i ryggen, och så hände det något med höften. Jag fick hjälp på Carlanderska Sjukhuset i Göteborg, att gå på rehab träning. SUP blev en del av min rehab träning tack vare dem. Jag är idag helt återställd tack vare det här. På Carlanderska sjukhuset startade min idé till att starta ett företag. Samma år som skidolyckan, år 2018, startade jag min "hobbyverksamhet" och har haft SUP kurser strax utanför Göteborg. Det här har jag gjort på min fritid, då jag arbetade heltid som säljchef på flygbolaget Finnair.

Många personer från mina kurser har frågat om jag säljer SUPar. Jag tar nu tillfället i akt att starta ett helt nytt företag, att sälja kvalitets SUPar. Jag SUPar vanligtvis året runt, även vintertid. Jag vill ha fina kvalitets produkter som håller. Jag tror och hoppas att andra individer också vill ha kvalitet. OM jag hade vetat att det skulle vara så svårt att hitta SUP med kvalitet, så hade jag aldrig gett mig in i det här. Jag har kämpat med att hitta en bra och seriös tillverkare. Jag vill bra produkter, och kunna stå för det. Skapa kundnöjdhet. Få återkommande kunder. Jag tar ofta med mig min Siberian Husky, Candy, som älskar att SUPa. Då krävs det en stabil SUP. Har haft det i åtanke när jag skapade min första SUP, att den ska hålla för både hundar, barn, och även för isflak när vi är ute och SUPar vintertid. Den ska givetvis hålla länge och inte över någon säsong som vissa budget SUPar. Tänk till på det här med hållbarhet - saker ska hålla länge och då kostar det ofta lite extra.

Kvalitets SUPar. Jag tar ofta med mig min Siberian Husky, Candy, som älskar att SUPa

Mina andra stora intressen är inredning och mode. Jag har letat länge efter en fint designad SUP att köpa, men har inte lyckats hittat någon jag vill ha. Jag fick idén att själv skapa en design SUP. Jag kontaktade den svenska designbyrån Dahlbäck Söderberg, som har sitt säte i Göteborg. De har tidigare vunnit guld för sitt designarbete. De fick i uppdrag av Wenall Surf att ta fram en "skandinavisk design". Slutresultatet blev riktigt bra med hög kvalitet, snygg design, och dessutom sportig. 

svenska designbyrån Dahlbäck Söderberg

Det här låter väl löjligt, men min vision var också att ta fram en SUP som faktiskt kan stå i ens vardagsrum, som en fin inredningsdetalj. Jag vill inte ha en SUP som jag måste ställa i garaget och gömma undan. Jag vill ha en snygg och coolt designad SUP med kvalitet. Mitt resultat när jag ställde min SUP för första gången i mitt vardagsrum, så kändes det som jag lyckats. Den passar in hos just mig som älskar inredning. Med andra ord så är jag extremt stolt över vad jag åstadkommit. Så här blev resultatet i mitt vardagsrum:

 

 snygg och coolt designad SUP med kvalitet - vardagsrum - älskar inredning

Min tanke är att sälja framförallt SUPar, men även andra produkter och tillbehör. Jag har som vision att välja produkter, leverantörer, och samarbetspartners som tänker till lite extra på just hållbarhet och miljö. Jag har hittat olika företag som satsar på just detta, t.ex. Ahurani Swimwear i Frankrike. De tillverkar surfbaddräkter med återvunnet material från skräp som de har hittat t.ex. nät i havet som man återvinner.

 Ahurani Swimwear
Ahurani Swimwear i Frankrike. Surfbaddräkter med återvunnet material från skräp som de har hittat t.ex. nät i havet som man återvinner

 

Jag har även ett samarbete med Nomads Surfing, i Frankrike, som tillverkar ekologiska surfbrädor. Jag är den enda i Sverige som säljer deras surfbrädor. Känns fantastiskt kul!  

Nomads Surfing
Nomads Surfing, i Frankrike, som tillverkar ekologiska surfbrädor.

 

Det blir tyvärr ofta dyrare produkter med kvalitets- och miljötänk, men jag hoppas att individer tänker till och hellre köper miljövänliga produkter som är lite dyrare. Stå över som konsument att köpa de där extremt billiga produkterna, som kanske inte alltid håller så länge. Köp färre produkter, men som håller längre och förhoppningsvis är snällare mot miljön. Min vision är att tänka till - vad man kan påverka som företag - allt från transporter som frakt ut till kunder. Vi vill försöka att skicka våra paket med "grön frakt". Wenall Surf är dock ett Start up bolag, så vi kan tänka till från starten och försöka göra rätt från början. Kom gärna med idéer och tips på hur vi kan bli bättre. 

Jag arbetar dessutom som Travel Designer/Projektledare hos researrangören Hummingbird. Det är en väletablerade researrangör i Göteborg, med högsta kreditvärdighet. I mars 2022 drar vi iväg till Maldiverna på en SUP- och surfresa. Där ska vi ska kryssa mellan öar med stora katamaraner - SUPa, vågsurfa, och snorkla. Jag följer med som ciceron på resan, så boka gärna in er och res iväg med mig till Maldiverna. Jag arbetar inte bara med att koordinera surfresor, utan anordnar även olika typer av gruppresor - privata gruppresor, men även resor för företag som kickoffer, konferenser osv. Läs gärna mer om oss på www.hummingbirdkonferens.se

researrangören Hummingbird
100% klimatcompenserad
I mars 2022 drar vi iväg till Maldiverna på en SUP- och surfresa. Där ska vi ska kryssa mellan öar med stora katamaraner - SUPa, vågsurfa, och snorkla

Förresten, kom gärna med feedback hur vi på Wenall Surf kan bli bättre, alla tips är välkomna. Vi vill givetvis ha återkommande kunder, nöjda kunder. Vi vill höra vad du tycker om våra produkter. Följ oss gärna på sociala medier. Jag ska försöka att hinna med att lägga upp Wenall Surf på Instagram och Facebook. Om ni vill kika på bilder från våra SUP kurser från mitt andra företag (min hobbyverksamhet sedan 2018), kolla in vår Instagram och Facebook "Smarholmens Surf och SUP". Följ oss gärna på sociala medier. Kurser kan bokas på www.smarholmen.se.

Varmt välkomna att höra av er! 

 

Med vänlig hälsning, 

 

Tina Wenäll

Creative Director/Owner

Wenall Surf AB

info@wenallsurf.com

Mobile +46-760 226940